02 January 2011

DESPRE CREDIBILITATE...

Julie Ackerman Link- tradus Rodica Botan
(1 Petru 2:11-21)
     Recenta criza financiara a facut ca oamenii sa trebuiasca sa se uite mai indeaproape la rapoartele de credit pe care le au. Cind era usor sa obtii credit, unii l-au folosit fara discernamint si l-au abuzat. Au cumparat pe credit in loc sa economiseasca banii si apoi sa cumpere ceea ce doreau; au imprumutat intr-una. Fiind datori pe vremuri bune nu era mare lucru; dar in criza, lucrurile s-au schimbat. A avea un credit bun a devenit dintr-o data ceva foarte important.
     Sub reclama facuta unei agentii care repara creditul un ziar local scrise" Repararea creditului nu este ceva ce poti sa cumperi- ci este ceva ce trebuie sa faci".
     Acelasi principiu se foloseste in dreptul credibilitatii vietii noastre. Nu putem sa cumparam credibilitate; trebuie sa o traim ca sa o dobindim. Poate, pentru putina vreme vom putea sa imprumutam credibilitatea altora prin asociere cu ei, dar foarte curind vom avea nevoie de credibilitatea noastra personala.
     Credibilitatea este abilitatea de a asigura altora incredere in noi. Motivul pentru care acest lucru este esential pentru credinciosi este ca viata noastra afecteaza reputatia Lui Dumnezeu (1 Petru 2:12). Cind spunem ca sintem crestini, imprumutind numele Lui Christos, reputatia Lui este legata de a noastra. Daca oamenii nu au motive sa creada in noi, este posibil sa nu-i intereseze nici de Dumnezeu.
   Credibilitatea se cistiga traind onorabil...ca altii sa vada acest lucru si sa-L glorifice pe Dumnezeu din cauza noastra...Cum traiesti? Care este crdibilitatea ta?

4 comments: